מיגרנה היא אחת התופעות הנפוצות בחברה המערבית והמודרנית. שכיחותה גבוהה בעיקר בקרב המין הנשי ומחקרים מלמדים כי עשרים וחמישה אחוז מהנשים בגיל הפוריות סובלות ממנה, בצורה כזו או אחרת. המיגרנה מתבטאת בכאבי ראש חד צדדיים (ברמה בינונית עד חמורה). הכאבים מזכירים הלימות פטיש, בעיקר באזור הרקה, המצח והעין. הם עלולים להמשך ממספר שעות עד למספר ימים ולעיתים, הם גם מלווים בבחילות, הקאות וברגישות לאור ולרעש.
Caucasian woman with migraine

בדרך כלל התקפי המיגרנה מתחילים בהתראה, אאורה, המאופיינת בהפרעות בראייה (טשטוש, ניצוצות וכו’).

הטיפול במיגרנה מתחלק לטיפול מניעתי לטווח רחוק ולטיפול בהתקף קיים ופעיל.

בעוד שהרפואה הקונבנציונאלית מתמקדת במתן טיפול תרופתי לשיכוך כאבים, הרפואה האלטרנטיבית טומנת בחובה שיטות יעילות לטיפול במיגרנה ולהתמודדות גם עם שורש הבעיה.

מיגרנה – גורמים:

אמנם המיגרנה נחשבת למחלה תורשתית, אך ישנם מספר גורמים המעוררים אותה ומגבירים את הופעתה:

מתח/לחץ נפשי – מחקרים מלמדים על קשר הדוק בין מצבים של דיכאון ומתח נפשי להופעת מיגרנה. טיפול במיגרנה על רקע נפשי כולל, לעיתים, נטילת תרופות נוגדות דיכאון וחרדה.

היעדר שעות שינה – עייפות והיעדר שעות שינה מגבירים תופעות של מיגרנה.

עודף שעות שינה – התעוררות בשעה מאוחרת – "מיגרנת שבת" עלולה לגרום להתקף חזק של כאבי ראש.

רגישות לרעש/ריח – אנשים הסובלים ממיגרנה מעידים שריח חריף או רעש חזק גורמים להם להתקף. לעיתים קרובות, טיפול במיגרנה בזמן התקף כולל שהייה בחדר חשוך נטול רעשים.

שינויי מזג האוויר – גם חילופי העונות ו/או שינויים קיצוניים במזג האוויר גורמים לתופעות חוזרות ונשנות של התקפי מיגרנה.

מזון – ישנם מזונות רבים הגורמים להתעוררות של התקפי מיגרנה: מזונות מעושנים, שוקולד, קפאין, מונוסודיום גלוטומט, גבינה צהובה, עגבניות, מזון משומר, אספרטיים ועוד. בנוסף, צריכה עודפת של מזון או ,לחילופין, מחסור במזון (דילוג על ארוחות, צום) עלולים להוביל להתקפי מיגרנה. טיפול במיגרנה במקרים אלו יכלול אימוץ תפריט תזונה בריא ומאוזן.

מתח בשרירי הצוואר – בעיה בחוליות הצוואר/שרירים תפוסים/פריצת דיסק עלולים לגרום להתקף מיגרנה. במידה שמקור ההתקף הוא מאזור הצוואר, יתייחס הטיפול גם לבעיה האורתופדית.

מיגרנות בהריון – שינויים הורמונאליים (עלייה בריכוז האסטרוגן והפרוגסטרון) גורמים לעלייה בשכיחות התופעה של מיגרנה בזמן היריון. כמו כן, גם שינויים בריכוז ההורמונים הללו בזמן ווסת עלולים להגביר מצבים של התקפי מיגרנה.

טיפול במיגרנות – בדרך טבעית:

רפואה סינית – הרפואה הסינית מתייחסת למיגרנה כסימפטום לחסימה של אנרגית הצ’י (אנרגית החיים, דהיינו הפרעה בזרימה החשמלית של הגוף) הפוגעת באחד או יותר מהאיברים החיוניים בגוף (למשל כבד, כליות או כיס מרה). לאחר תהליך אבחון יסודי, הכולל איתור מסלול האנרגיה הבעייתי ומקור הבעיה (לחץ בעבודה, תזונה לקויה וכו’) מתבצע טיפול יסודי הכולל דיקור סיני, צמחי מרפא והמלצות לאורח חיים בריא ומאוזן.

רפואה יפנית – שילוב של עקרונות מהרפואה המסורתית עם טכניקות טיפול של הרפואה המודרנית והמערבית, מאפשר לבצע טיפול מהיר, יעיל וממוקד. הטיפול כולל דיקור יפני, צמחי מרפא ושימוש בעזרי טיפול חדשניים וייחודיים.

קינזיו טייפינג– במידה ומדובר בבעיה המערבת מתח בשרירי הצוואר, השכמות וחגורת הכתפיים (נפוץ מאוד), ניתן להעזר בהדבקה של קינזיו טייפ במטרה להרפות את השרירים, להוריד את המתח, ובכך לאפשר זרימת דם ואנרגיה חופשית לכיוון ראש.

מיגרנה היא תופעה מעיקה וכואבת שפוגמת בתפקוד היומיומי. אימוץ אורח חיים בריא יותר וטיפול באחת מהשיטות הנ"ל יסייע לטיפול במיגרנה ובסימפטומים הנלווים לה, הן לטווח המיידי והן לטווח הרחוק.

מוזמנים לשתף

נא לבדוק את החיבור לרשת

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support