כאבי מחזור – סימפטומים קדם ויסתיים:
כאבי מחזור הם, למעשה, חלק מסימפטומים, השייכים לתסמונת קדם וסתית (המופיעה כשלושה ימים עד שבועיים לפני המחזור ומפסיקה כיומיים לאחר התחלתו). מגוון הסימפטומים ומידת חומרתם משתנים מאישה לאישה.
התסמינים השכיחים הם:
- התכווצויות וכאבים בבטן התחתונה ובאגן
- נפיחות בבטן
- כאבים בגב התחתון
- כאבים ברגליים
- כאבים וגודש בחזה
- כאבי ראש (מיגרנות)
- תנודות במצבי הרוח
- עייפות (חוסר אנרגיה)
- שינויים בתפקוד מערכת העיכול (שלשול או עצירות)
- שינויים בתיאבון
- בחילות/הקאות
- עילפון (במקרים קיצוניים מאוד)
כאבי מחזור – גורמים:
כאבי מחזור מסיבה ראשונית – השינויים ההורמונאליים המתרחשים בגוף (תנודות ברמת האסטרוגן והפרוגסטרון) גורמים להגברת ההתכווצויות ברחם. ההתכווצויות הללו גורמות לכאבים.
כאבי מחזור מסיבה משנית – אנדומטריוזיס, זיהום באגן, בעיות אנטומיות במבנה הרחם/צוואר הרחם ועוד.
טיפול בכאבי מחזור – רפואה משלימה:
רפואה סינית – על פי הרפואה הסינית, כאבי מחזור הם לרוב תולדה של חסימה בערוץ האנרגיה של הכבד ושל חוסר איזון באנרגיית הכליות (היעדר יאנג – קור היוצר כיווץ).
החסימה בזרימת האנרגיה עלולה להיווצר כתוצאה ממתחים נפשיים, דיכאון, עצבנות יתר וכעסים – "מצבי רוח". כמו כן, מצב של חוסר דם (אנמיה), תזונה לא מאוזנת, נטילת תרופות כימיות, חשיפה למזג אוויר קר והיעדר פעילות ספורטיבית סדירה ומבוקרת, עלולים להפר את האיזון האנרגטי ולגרום לכאבי מחזור.
לאחר תהליך אבחון ותשאול יסודי ומעמיק, מתבצע טיפול הכולל דיקור סיני, צמחי מרפא סיניים, והמלצות לתזונה נכונה ולבניית אורח חיים בריא, שליו ורגוע יותר.
מטרת הטיפול היא להקל על התסמינים וגם למנוע את הישנותם בעתיד.
רפואה יפנית – גם ברפואה היפנית מתייחסים לתופעות של כאבי מחזור כסימפטום לחוסר איזון אנרגטי. לאחר תהליך אבחון מעמיק, הכולל איתור אזורי הרפלקס הבעייתיים והרגישים בגוף, מתחיל טיפול מהיר ואפקטיבי הכולל דיקור יפני, צמחי מרפא והמלצות לאורח חיים בריא ומאוזן. הטיפול היפני משלב את עקרונות הרפואה הסינית המסורתית עם טכניקות טיפול חדשניות, מודרניות וייחודיות.
כאבי מחזור הם תופעה מטרידה ומעיקה, אשר לעיתים קרובות, פוגעת בתפקוד היומיומי ובאורח החיים התקין. הבשורות הטובות הן, שכאבי מחזור לא צריכים להיות חלק משגרת החיים של האישה. טיפול בשיטות הנ"ל יסייע לעקור את הבעיה מהשורש במטרה למנוע את הופעת הכאבים, הן בטווח המיידי והן בטווח הרחוק יותר.